Warme Winter

De komende maanden laten we elkaar niet in de kou staan. We zien om naar elkaar. We helpen elkaar waar kan en we vieren het leven in mooie ontmoetingen en gedeelde momenten.

Er komen feestelijke maanden aan en daarin zullen veel bijzondere activiteiten en hartverwarmende initiatieven worden georganiseerd. Ontmoeting tussen oud en jong, activiteiten voor kinderen en ruimte om te vieren en te rouwen.

Op deze plek verzamelen we de activiteiten rondom Ede Viert Warme Winter waar Ede Viert Kerst een onderdeel van zal zijn. We laten je hier ook weten waar je kunt meehelpen of waar je je voor kunt aanmelden.

Programma

Het programma voor Ede Viert Warme Winter is nog volop in beweging en zal nog aangevuld worden met nog meer mooie initiatieven. Ede Viert Kerst maakt dit jaar onderdeel uit van het bredere Warme Winter programma. Nog meer feest, nog meer vieren met elkaar!


Warme Winter Kalender

Dit overzicht is altijd in beweging! Heb je zelf een goed idee dat hier bij past? Laat het ons weten!

Warme winterwinkel
12/11- 31/12
Ede Centrum

De meest hartverwarmende winkel van Ede. Kom en cadeautje brengen of kom met je voucher gratis shoppen. Of help mee als vrijwilliger of met een bijdrage of zelfgemaakte sjaal.
Zo wordt deze winter voor iedereen warm.

Sinterklaas bij Cultura
16/11 - 03/12

Op zaterdag 12 november komt Sinterklaas in Ede aan. Hij sluit de intocht af met een speciaal bezoekje aan Cultura. Vanaf dan kun je in de bibliotheek de pakjesboot van de Sint bewonderen en zijn er allerlei superleuke activiteiten. Klik hier voor het complete programma!

Ede viert kerstdiner
16/12
Het Streek College

Ook dit jaar is er weer het Ede viert kerstdiner. Een diner speciaal voor alleenstaanden of iedereen die wel een gezellige kersttafel en een betekenisvolle ontmoeting met anderen kan gebruiken.

Friends on ice
10/12 - 23/01
Ede Centrum

Kom gezellig schaatsen bij de schaatsbaan in Ede centrum. De schaatsbaan staat garant voor ijspret voor jong en oud. Heb je het koud gekregen? Dan is er warme chocolademelk of natuurlijk iets anders lekkers verkrijgbaar. Meer weten? Kijk dan even hier!

Kerst met kabouters
16/12 
Koffiekamer Hoekelum

Dwaal langs de kabouters die wonen in het bos bij Hoekelum. Een prachtig verlicht spektakel met muziek van diverse koren. Natuurlijk is er ook wat warms en wat lekkers te verkrijgen

Ede rouwt en viert
23/12 - 30/12
Oude Kerkplein

Juist rond de kerstperiode wordt extra duidelijk wie of wat we missen. De kas op het plein bij de oude kerk in Ede centrum biedt ruimte om een kaarsje te branden. 

Ede viert kerst in het centrum
23/12

23 december staat heel Ede centrum in het teken van kerstfeest. Laat je omringen door licht, brand een kaarsje in de kas, loop mee in de lampionnenoptocht, kom schaatsen op de schaatsbaan of zing kerstliederen op het marktplein. 
Hou onze website in de gaten voor de laatste informatie!

Winter WonderWandeling
27/12 

Oude kerkplein

Helemaal klaar met de kerstdiners? kom je kerstkilo's er weer aflopen tijdens de heerlijke Winter Wonder Wandeling. De wandeling loopt van Ede centrum naar het Witte kerkje (nabij station Lunteren). Tijdens de wandeling is er van alles te beleven! Natuurlijk is ook aan de kinderen gedacht!

Zingend het jaar uit
31/12
Stadspark

2022 sluiten we samen af! Muziek, lekkere hapjes, drankjes, en als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl een indrukwekkende licht- en geluidsshow van Symphony of Fire. Dát zijn de ingrediënten voor dit keuze familiespektakel. 

Koekjesbakkerij
28 september
14:30-16:00

Ben jij tussen de 6-12 jaar? Kom dan gezellig koekjes bakken! Iedere maand bakken we op een woensdagmiddag een koekje uit een ander land. 

Je bent welkom op verschillende data van 14.30-16.00 

(uitloop tot 16.30) bij Marokkaans eethuis Ima.

Tekenen & schilderen
elke maandag
13:30-16:00

Onder het motto Ede kleurt mee is er elke maandagmiddag een teken en schildersgroep actief in wijkcentrum De Velder waar veel senioren aan mee doen. Niet zomaar iets op papier of doek zetten, maar werken met oude technieken en nieuwe materialen.
Uitgaan van bestaande kennis en aangestuurd worden door deskundige leiding. Zelf materiaal mee nemen. Kosten zijn 5 euro per uur. 

Kaarsje branden
Dagelijks 9.30-12.00 uur


We vieren met een lach en een traan! Er ligt een moeilijke tijd achter ons, en soms zitten we er middenin. Bij de Titus Brandsma Parochie kun je dagelijks een kaarsje aansteken. Je kunt vrij binnenwandelen voor een momentje stilte, een gesprek of kop koffie!

Straatfeestjes
Waar en wanneer 
het jou uitkomt

Het is tijd om weer naar buiten te gaan! Nodig al je buren uit en organiseer dat knalfeest in je buurt! 

Wij helpen je het mogelijk te maken met een speciaal feestpakket in de vorm van een BBQ met iedereen in de straat en een bijdrage aan de kosten.

Hartverwarmend

We kijken uit naar feestelijke maanden maar veel mensen maken zich op dit moment zorgen over rondkomen in een tijd met torenhoge energierekeningen en boodschappen die alsmaar duurder worden. En daarin laten we elkaar niet in de steek!

We helpen elkaar de winter door. We steken samen de schouders onder positieve acties. We stropen de mouwen op en steken de helpende hand uit. We kijken elkaar in de ogen aan en we zeggen: je kunt op me rekenen, we doen dit samen. 

Maar we zijn ook een bijzondere actie aan het voorbereiden met een heleboel organisaties en partners rondom kleding, kado's en warmte. Het wordt een hartverwarmende actie waar veel vrijwillige inzet en geld voor nodig is. Wil jij en kun je daaraan meehelpen?

Samen

In een periode van veel tegenstellingen is het hoog tijd om weer feestjes van verbinding te vieren met elkaar. Elkaar te ontmoeten en elkaar te zien en naar elkaar te luisteren.

Zin

We horen bij elkaar en zoeken allemaal naar zin. Wat maakt het leven de moeite waard? Uiteindelijk dromen we allemaal in dezelfde kleuren en voelen dat we allemaal ons leven betekenis willen geven.

Omzien

We helpen elkaar overeind waar nodig en zien elkaar staan. Iedereen mag meedoen, juist ook wie we nog niet zo goed kennen. Het is tijd om weer om te zien naar elkaar en er voor elkaar te zijn!

Troost

We vieren maar staan ook stil bij veel verdriet om wie er gemist worden. Om moeilijke financiele situaties. Eenzaamheid en onmacht. Daarom vieren we met een lach en een traan.

Ede rouwt en viert

Vieren is ook gedenken. We kijken terug naar wat we verloren hebben en proberen de lichtpuntjes te vieren. 

Met een aantal organisaties samen zal er met kerst een fysieke plek in het centrum komen waarin ruimte is om te rouwen en te vieren. Want we vieren samen, met een lach en met een traan.

Ede Viert

Netherlands

Onze privacyverklaring is van toepassing.