Rouwen en vieren

Er is ruimte voor een lach en een traan tijdens Ede rouwt en Viert. Mooie herinneringen bestaan hand-in-hand met verdriet om diep gemis. Tijdens het warme winterprogramma zal hier speciale aandacht voor zijn bij de kas op het Oude kerkplein in Ede centrum. 

Verlies komt boven bij de alledaagse dingen die je doet. Bijvoorbeeld tijdens het shoppen voor je kerst inkopen. Het is onderdeel van het leven van elke dag. Net als dat je de kas van Ede rouwt en viert zo tegen het lijf loopt tijdens het winkelen. Bij de kas kun je een kaarsje branden, een lint beschrijven en in 1 van de kerstbomen hangen of iets opschrijven in het gastenboek. Op 3 momenten is er een speciaal optreden:

Vrijdagavond 23 december, 19.00 uur
Opening met een woord van de burgemeester, een bijdrage van dichter Matthijs Bats en een bijzonder optreden van Ralph van Manen.

Dinsdagmiddag 27 december, 12.30 uur
Start van de Winter Wonder Wandeling met spoken word performer de Droominee.

Donderdagavond 29 december, 19.00 uur
Tijdens de afsluiting van de glazen kas van Ede Rouwt en Viert treedt Jozef! op met rake liedjes op gitaar en chello en is er een voordracht van onze stadsdichter Larissa Verhoeff. We branden een laatste kaars en delen ervaringen met elkaar over lief, leed en leven vanuit de hoopvolle realiteit. 
Waar: Het Oude kerkplein
Wanneer: 23/12- 29/12; de kas is dagelijks van 12.00 tot 21.00 geopend. 


Via de knop hieronder komt u bij het Facebook event. Als u hier klikt op 'gaat' of 'geïnteresseerd' , blijft u op de hoogte van nieuwe updates!

Helpen?

Sommige mensen willen misschien even hun verhaal delen, een vraag stellen of een bemoedigende glimlach. Wil jij een of meerdere dagen als gastheer/gastvrouw bij de kas aanwezig zijn? Meld je dan aan als vrijwilliger. Alle vrijwilligers krijgen een gratis(verplichte) training van een professionele geestelijk verzorger

Emmausgemeente


Dirkson & Dirkson

Ontmoetingskerk Ede


Titus Brandsma Parochie


Levensvragen in de Vallei


RDJ AV


Atelier Revive


30ML - Ede

Dakloze theologen


Imagine Rotary