Warme Winter

De komende maanden laten we elkaar niet in de kou staan. We zien om naar elkaar. We helpen elkaar waar kan en we vieren het leven in mooie ontmoetingen en gedeelde momenten.

Er komen feestelijke maanden aan en daarin zullen veel bijzondere activiteiten en hartverwarmende initiatieven worden georganiseerd. Ontmoeting tussen oud en jong, activiteiten voor kinderen en ruimte om te vieren en te rouwen.

Op deze plek verzamelen we de activiteiten rondom Ede Viert Warme Winter waar Ede Viert Kerst een onderdeel van zal zijn. We laten je hier ook weten waar je kunt meehelpen of waar je je voor kunt aanmelden.

Programma

Het programma voor Ede Viert Warme Winter is nog volop in beweging en zal nog aangevuld worden met nog meer mooie initiatieven. Ede Viert Kerst maakt dit jaar onderdeel uit van het bredere Warme Winter programma. Nog meer feest, nog meer vieren met elkaar!


Hartverwarmend

We kijken uit naar feestelijke maanden maar veel mensen maken zich op dit moment zorgen over rondkomen in een tijd met torenhoge energierekeningen en boodschappen die alsmaar duurder worden. En daarin laten we elkaar niet in de steek!

We helpen elkaar de winter door. We steken samen de schouders onder positieve acties. We stropen de mouwen op en steken de helpende hand uit. We kijken elkaar in de ogen aan en we zeggen: je kunt op me rekenen, we doen dit samen. 

Samen

In een periode van veel tegenstellingen is het hoog tijd om weer feestjes van verbinding te vieren met elkaar. Elkaar te ontmoeten en elkaar te zien en naar elkaar te luisteren.

Zin

We horen bij elkaar en zoeken allemaal naar zin. Wat maakt het leven de moeite waard? Uiteindelijk dromen we allemaal in dezelfde kleuren en voelen dat we allemaal ons leven betekenis willen geven.

Omzien

We helpen elkaar overeind waar nodig en zien elkaar staan. Iedereen mag meedoen, juist ook wie we nog niet zo goed kennen. Het is tijd om weer om te zien naar elkaar en er voor elkaar te zijn!

Troost

We vieren maar staan ook stil bij veel verdriet om wie er gemist worden. Om moeilijke financiele situaties. Eenzaamheid en onmacht. Daarom vieren we met een lach en een traan.

Ede rouwt en viert

Vieren is ook gedenken. We kijken terug naar wat we verloren hebben en proberen de lichtpuntjes te vieren. 

Met een aantal organisaties samen zal er met kerst een fysieke plek in het centrum komen waarin ruimte is om te rouwen en te vieren. Want we vieren samen, met een lach en met een traan.

Ede Viert

Netherlands

Onze privacyverklaring is van toepassing.