Ede Viert

Hoe is Ede Viert ontstaan? En wat heeft het met kerst te maken? Is het een campagne? Een beweging? Wat is Ede Viert eigenlijk wel en niet? Hoe kan ik als organisatie of inwoner betrokken zijn? 

Ede viert kerst 2020

In coronatijd ontstond het initiatief Ede Viert Kerst. Froukje Davidse en Fabian Hemmers (Malkander) werkten hierin toen al samen. Op een organische manier sloten steeds meer organisaties zich aan bij dit initiatief. Diners aan huis en een live uitzending op XON vormden bemoedigende hoogtepunten. 


Ede viert fitrfeest

Er ontstond een vervolg in de vorm van Ede Viert Fitrfeest. De ontstane samenwerking smaakte naar meer. Andere en nieuwe organisaties haakten aan met activiteiten als raamgedichten, Eten met zin, High Tea en een zeer succesvolle speeltuinactiviteit voor kinderen uit Ede.

kerst 2021 & sociale verbinding

Om bij te dragen aan coronaherstel kwam de gemeente Ede tot het idee voor een campagne rondom sociale verbinding. Weer omzien naar elkaar, samen werken en de draad weer oppakken. We hebben hiervoor lang gezocht naar een naam en een slogan. Totdat het logisch leek om aan te sluiten bij Ede Viert en ook op die manier samen te blijven werken. Ede viert kerst 2021 was een mooie opmaat naar de huidige periode van sociaal herstel!

Teamwork makes the dream work

Samenwerken met elkaar kan vanuit dichtgetimmerd beleid en dikke projectplannen. Bij Ede Viert gaat samenwerken organisch. Op basis van vertrouwen, interesse en het wederzijdse verlangen om elkaars impact te versterken. Uiteindelijk werken organisaties niet samen. Maar mensen. Met elk een eigen verhaal. Elk met eigen drijfveren en passie. Samen komen we verder.