Over ons

Ede Viert is een beweging van initiatieven rondom sociale verbinding in de gemeente Ede. Ede Viert zal de komende maanden een paraplucampagne zijn rondom sociale verbinding. Initiatieven vanuit organisaties, maar ook bewoners, straten en wijken maken samen verbinding weer mogelijk. 

We mogen weer van alles en dat vieren we met een lach en met een traan! Een lach omdat we weten wat we gemist hebben en nu weer mogen en een traan om dat wat we verloren hebben of achter moesten laten. Nu is het tijd om weer vooruit te kijken en elkaar te helpen bouwen aan een Ede waarin omzien naar elkaar normaal is. 

Ede Viert

Ons verhaal

Hoe is Ede Viert ontstaan? En wat heeft het met kerst te maken? Is het een campagne? Een beweging? Wat is Ede Viert eigenlijk wel en niet? Hoe kan ik als organisatie of inwoner betrokken zijn?

Ons team

Samen sterk

Een klein projectteam is actief om alle initiatieven te verbinden en werkgroepen rondom enkele thema's te begeleiden, vooral in een faciliterende en versterkende rol.

Partners

Impact versterken

Zo'n 100 organisaties zijn betrokken bij Ede Viert om mee te bouwen en mee te vieren rondom een aantal verschillende thema's. Ede Viert is daarbij de positieve paraplu!

Samen

Eindelijk mogen we weer samen vooruit! Eindelijk mogen we weer ontmoeten. En in een periode van veel tegenstellingen is het hoog tijd om weer feestjes van verbinding te vieren met elkaar.


Zin

We horen bij elkaar en zoeken allemaal naar zin. Wat maakt het leven de moeite waard? Uiteindelijk dromen we allemaal in dezelfde kleuren en voelen dat we allemaal ons leven betekenis willen geven.


Omzien

We helpen elkaar weer overeind en zien elkaar staan. Iedereen mag meedoen, juist ook wie we nog niet zo goed kennen. Het is tijd om weer om te zien naar elkaar en er voor elkaar te zijn!


Troost

We vieren maar staan ook stil bij veel verdriet om wie er gemist worden. Om moeilijke financiele situaties. Eenzaamheid en onmacht. Daarom vieren we met een lach en een traan.

Vier mee!

Samen pakken we de draad weer op. We bouwen bruggen over tegenstellingen. We zien om naar elkaar want iedereen hoort erbij! 'Ede Viert' is de paraplu rondom allerlei positieve sociale initiatieven die overal in Ede gebeuren. We vieren wat weer kan maar verliezen niet uit het oog wat we verloren hebben. Vieren is soms ook gedenken. Alleen met een lach en een traan tegelijkertijd is vieren ├Ęcht. Ook jij kunt meebouwen en meevieren. We kijken weer vooruit. En dat doen we samen!