Mantelzorgers

Mantelzorgers zijn de stille helden die zorgen voor wat nodig en waardig is. De impact kan hoog zijn en de last gezien en ongezien groot. Er zijn meerdere initiatieven om mantelzorgers te ondersteunen en te eren in wat ze betekenen.

Wie wat waar?

Er zijn verschillende manieren waarop mantelzorg in de gemeente Ede ondersteunt wordt en waar jij als mantelzorger ook terecht kunt. Lees meer over de mogelijkheden die Malkander hierin biedt.

Basisinformatie

Wilt u informatie over hoe u mantelzorg moet aanvragen, welke wettelijke regelingen er vanuit de werkgever zijn of op welke vergoeding u aanspraak kunt maken? Malkander heeft een overzicht van informatie over Mantelzorg voor u gebundeld en in de mantelzorgwaaier (pdf) op een rijtje gezet.

Jonge Mantelzorgers

JMZ Go! is het ondersteuningsaanbod voor jonge mantelzorgers van Malkander. JMZ Go! ondersteunt Edese jonge mantelzorgers zodat zij zich persoonlijk kunnen ontwikkelen. Jonge mantelzorgers kunnen bij JMZ Go! terecht voor een luisterend oor, een goed gesprek of leuke activiteiten. Meer info over JMZ Go!

Mantelzorgtrefpunt Ede Centraal

Afgelopen april is er in Ede Centraal een nieuwe ontmoetingsplek voor mantelzorgers gestart. Elke vierde vrijdag van de maand van 10.00 - 11.30 uur in Servicepunt Bunschoterhof. Het Mantelzorgtrefpunt is een ontmoetingsplek waar u met gelijkgestemden persoonlijke ervaringen en de gevoelens die het zorgen met zich meebrengt kunt delen. Meer info op: www.mantelzorgtrefpunt.nl

Nieuwsbrief

Abonneer je op de Nieuwsbrief Mantelzorg van Malkander om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen en activiteiten.

Hoe kan ik meebouwen en meevieren?

Inwonersinitiatief

Heb je een idee of initiatief dat bijdraagt aan verbinding in jouw wijk of straat? Laat het ons weten! We helpen graag!

Organisatie

Heb je activiteiten die passen bij sociale verbinding? Vinden jullie het leuk om samen op te trekken met andere organisaties? Let do it!

Activiteiten

Er zijn een heleboel mooie sociale activiteiten om bij aan te haken. Als deelnemer of om mee te helpen in de organisatie.

Talent

Zet je talent, passie en vrijwillige energie in voor jouw omgeving! Kijk wat er mogelijk is of verzin zelf een betekenisvolle actie!