Gezinnen

Veel gezinnen zijn flink door elkaar geschud de afgelopen jaren. Thuiswerken en thuisonderwijs boven op elkaars lip en dan nog opvoeden en dicht bij elkaar blijven in allerlei tegenstellingen. Daarom verdienen gezinnen alle support om weer vooruit te kunnen.

Wie wat waar?

Er zijn verschillende organisaties actief rondom gezinnen en opvoeding in Ede en er zijn verschillende activiteiten om bij aan te haken.

CJG Ede

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Ede is een plek waar veel rondom opgroeien en opvoeden samenkomt al vanaf het allereerste begin, maar ook voor de periode wanneer opvoeden echt volop losbarst en nodig is. [Meer info]

Malkander

Malkander biedt via Home-Start ondersteuning aan gezinnen, ouders rondom opvoedthema's en onderlinge ontmoeting. Denk aan ouders ontmoeten ouders, papa & mama cafe en de opvoedparty.

Buurtgezinnen

Buurtgezinnen is een initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen. Gezinnen die steun kunnen gebruiken (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast.  [Meer info]

Hoe kan ik meebouwen en meevieren?

Inwonersinitiatief

Heb je een idee of initiatief dat bijdraagt aan verbinding in jouw wijk of straat? Laat het ons weten! We helpen graag!

Organisatie

Heb je activiteiten die passen bij sociale verbinding? Vinden jullie het leuk om samen op te trekken met andere organisaties? Let do it!

Activiteiten

Er zijn een heleboel mooie sociale activiteiten om bij aan te haken. Als deelnemer of om mee te helpen in de organisatie.

Talent

Zet je talent, passie en vrijwillige energie in voor jouw omgeving! Kijk wat er mogelijk is of verzin zelf een betekenisvolle actie!