Ede Viert opvoeders

Veel gezinnen zijn flink door elkaar geschud de afgelopen jaren. Thuiswerken en thuisonderwijs boven op elkaars lip en dan nog opvoeden en dicht bij elkaar blijven in allerlei tegenstellingen. Daarom verdienen gezinnen alle support om weer vooruit te kunnen. 

Tijdens de landelijke Week van de Opvoeding van 3 t/m 9 oktober worden er in de gemeente Ede allerlei activiteiten georganiseerd waaronder leuke en interessante workshops, bijeenkomsten en sport- en spelactiviteiten voor jong en oud. 

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Ede organiseert deze week samen met de inwoners en andere partners activiteiten die in het teken staan van het thema ‘Samen delen is samen weten’. Want opvoeden doe je nooit alleen! Door kennis en ervaring te delen komen we dichter bij elkaar. 

Kijk voor het programma en de verschillende activiteiten op de website van he CJG. Verspreid door heel Ede is aan deze aciviteiten deel te nemen. Let op: voor sommige activiteiten moet je je van te voren aanmelden.

Tijdens de Week van de Opvoeding organiseren we "Ede Viert Vaders" & "Ede Viert Opvoeders" i.s.m. Identitycraft met Malkander Home Start en Buurtgezinnen als partners.

"Ede viert Opvoeders" is een Ouder-Kind workshop op zaterdag 8 oktober en een outdoor workshop waarin je met volle aandacht tijd doorbrengt met je kind (7-17 jaar) en samenwerkt om een vuur te maken waar je uiteindelijk samen marshmellows op roostert. Hierna maak je samen een tocht door het bos met opdrachten en gespreksvragen.

"Ede Viert Vaders" is een Vaders-Only kampvuursessie op donderdagavond 13 oktober 18:00-21:00 uur - alleen voor vaders -  met als start samen hamburgers bakken boven houtvuur, midden in het bos, terwijl we pittige en inspirerend gesprek met elkaar hebben over opvoeden, rolmodellen en de 10 levenslessen die elk kind van zijn vader moet meekrijgen.