Heiderun

De Heiderun is een unieke samenwerking waar dit jaar de allereerste Edese Marathon plaatsvindt. Op 24 september verandert de Edese heide in een hardloopspektakel voor jong en oud waarbij zelfs een special brug over de N224 voor wordt neergezet.

Starten en finishen vindt plaats op het authentieke terrein van de kazernes die Ede rijk is. De prachtige route voert je langs een stuk natuur waarvan je niet wist dat het bestond. De opbrengst van de Heiderun gaat ieder jaar naar het goede doel.

Tijdens de Heiderun zal er ook een speciale kidsrun zijn op het kazerneterrein waar doorzetten en enthousiaste aanmoedigen samen leiden tot een mooi resultaat.

Starttijden
9.30 kidsrun

10.00 marathon

10.10 halve marathon

10.20 12 km

10.30 6 km

Het goede doel dit jaar is de Girls Movement, een prachtige organisatie in Ede die meiden en jonge vrouwen (11-25 jaar) met een vluchtelingachtergrond wil stimuleren om succesvol te participeren in de Edese samenleving.

Voor wie de smaak te pakken heeft gekregen door de Heiderun is het mogelijk om aan te haken bij een van de hardloopgroepen in Ede. 

Een heel leuke manier om dat te doen is de Start2Run die atletiekvereniging Climax organiseert. Je kunt heel makkelijk en laagdrempelig instappen en toewerken naar een half uur hardlopen in een aantal weken. 

En dat doe je ook nog eens in de prachtige Edese natuur!