Ede Viert Opvoeders

Dit is een Ouder-Kind workshop op zaterdag 8 oktober en een outdoor workshop waarin je met volle aandacht tijd doorbrengt met je kind (7-17 jaar) en samenwerkt om een vuur te maken waar je uiteindelijk samen marshmellows op roostert. Hierna maak je samen een tocht door het bos met opdrachten en gespreksvragen. 

Ede Viert Opvoeders

De band tussen ouder en kind is onvergelijkbaar. Als ouder ben je een essentieel rolmodel en daarom is het belangrijk om om te investeren in jouw rol als vader of moeder! Je hebt een ontzettend mooie en belangrijke taak om van je dochter een vrouw en van je zoon een man te maken en de levenslessen mee te geven die belangrijk zijn.

In de afgelopen jaren heb je door thuiswerken en thuisonderwijs weer extra gemerkt hoe belangrijk en pittig dat kan zijn en daarom bieden voor jou als opvoeder uit de gemeente Ede deze positieve workshop voor ouder & kind aan!

Week van de Opvoeding

Tijdens de landelijke Week van de Opvoeding van 3 t/m 9 oktober worden er in de gemeente Ede allerlei activiteiten georganiseerd waaronder leuke en interessante workshops, bijeenkomsten en sport- en spelactiviteiten voor jong en oud. 

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Ede organiseert deze week samen met de inwoners en andere partners activiteiten die in het teken staan van het thema ‘Samen delen is samen weten’. Want opvoeden doe je nooit alleen! Door kennis en ervaring te delen komen we dichter bij elkaar. 

Workshop Ede Viert Opvoeders

Deze Ouder-kind workshop is een outdoor activiteit midden in het bos die je samen met je zoon of dochter doet (1 ouder + 1 kind). Jullie gaan met leuke buitenwerkvormen aan de gang en jullie leren een vuurtje te maken zonder aansteker. Je leert allebei over samenwerken maar ook over doorzetten als iets even niet lukt (hebben vaders soms ook mee te maken) en natuurlijk komen planning, teleurstelling en trots ook voorbij. 

In een prachtige omgeving nemen we de tijd om jullie uitdagende skills aan te leren en te laten genieten bij een mooi kampvuur. Maar er is meer want we faciliteren ook het gesprek over een aantal onderwerpen die essentieel zijn in de relatie vader-kind. Jullie sluiten af met een prachtige wandeling in het nabijgelegen bos. Hiervoor ontvang je van ons opdrachten en gesprekskaartjes.

De activiteit wordt georganiseert door Identitycraft met Malkander Home-Start en Buurtgezinnen als partners. 

Wanneer: 8 oktober 
Hoe laat:  10-13 uur en 14-17 uur 
Waar: De workshoplocatie is een plek nabij Natuurcentrum Veluwe, exacte locatie volgt na aanmelden.