Ede Pride

Op 23, 24 en 25 september vond de eerste Edese Pride plaats. Een uniek evenement dat in het teken stond van positieve aandacht en dat iedereen erbij hoort.

We zijn allemaal anders en die diversiteit vieren we tijdens Ede Pride! We geven kleur aan wat het betekent om jezelf te zijn, in alle vormen en maten. Los van leeftijd, etniciteit, religie, seksualiteit, geslacht, handicap of voorkeur. En pride is er niet alleen voor de queer community, maar ook zeker om verbinding te maken met iedereen die hen een warm hart toedraagt.

Media

De pride was (ondanks de regen) een succes en is voor zeker voor herhaling vatbaar. Bij de insteek was opzettelijk gekozen voor verbinding, ontmoeting en in gesprek gaan met elkaar. De regenboogviering op zondag was voor veel mensen een emotioneel moment waarin ze zich voor het eerst welkom en vebonden mochten voelen.

Verschillende media hebben verslag gedaan van dit evenement 

Welkom

Op de website van de organisatie lees je meer over de opzet van deze Ede Pride. Wil je betrokken zijn bij een mogelijk vervolg of sowieso in contact komen, voel je dan welkom.