Kalender

Het programma is nog volop in ontwikkeling! Zelf een goed idee dat hier bij past? Laat het ons weten!

Tekenen & schilderen
elke maandag
13:30-16:00

Onder het motto Ede kleurt mee is er elke maandagmiddag een teken en schildersgroep actief in wijkcentrum De Velder waar veel senioren aan mee doen. Niet zomaar iets op papier of doek zetten, maar werken met oude technieken en nieuwe materialen.
Uitgaan van bestaande kennis en aangestuurd worden door deskundige leiding. Zelf materiaal mee nemen. Kosten zijn 5 euro per uur. 

Koekjesbakkerij
28 september
14:30-16:00

Ben jij tussen de 6-12 jaar? Kom dan gezellig koekjes bakken! 

Iedere maand bakken we een koekje uit een ander land. 

Je bent welkom op onderstaande data van 14.30-16.00 

(uitloop tot 16.30) bij Marokkaans eethuis Ima.
 

Aanmelden kan door te mailen naar imainede@gmail.com 

of door een appje te sturen naar 
06-49085732. 
De kosten zijn €5,- per keer. 

Als je een vijfrittenkaart koopt, krijg je €5,-korting!
(eerste datum volgt)

Woensdag 5 oktober 

Woensdag 2 november 

Woensdag 30 november 

Woensdag 28 december 

Generatiedriedaagse
5-6-7 oktober

In de middag

Ontmoeting, verbinding en fijne dagen met elkaar hebben staat tijdens deze generatiedriedaagse centraal. Op 7 oktober is er de feestmiddag met muziek, eten, drinken en een mooi samenzijn. Vanuit drie locaties in de gemeente Ede, namelijk het Maanderzand, de Klinkenberg en Ederveen is er de mogelijkheid om mee te doen. 

Vredeswandeling
20 september
18.30 uur


'Samen op weg naar vrede'.
De vredeswandeling wordt georganiseerd door de raad van kerken en partners
In tweetallen gaan we op weg om van en met elkaar te leren over ‘praktijken van vrede’. Onderweg vertellen we elkaar over herinneringen aan wandelen, en aan ‘vrede’. Na de wandeling ontmoeten we elkaar in de koffiekamer van boerderij Hoekelum. 

Sociale straatje
8 september 
9.30-11.30 uur


Naar aanleiding van de werkgroep ontmoetingslocatie | stadsklooster zijn wij als Ede Viert betrokken geraakt bij het initiatief van het sociale straatje. Graag nodigen wij jou uit om ook betrokken te zijn. Met verschillende ondernemers wordt er op dit moment gewerkt aan het concept, ‘het sociale straatje’. Wanneer jij met circulariteit en duurzaamheid bezig bent en ook een sociaal component hebt in jouw aanpak dan willen we graag met jou in contact komen.

De aftrapbijeenkomst voor dit concrete plan is op donderdagochtend 8 september van 09.30-11.30 uur. De locatie is bij restaurant Ima, een van onze partners, www.evennaarima.nl. Wil je meedoen aan dit plan? Meld je dan aan via de onderstaande knop!

Heropening de Zanderij
(tijdelijk uitgesteld)
13.00-17.00 uur


Na een voltooide herinrichting heropent de Zanderij op 1 oktober na jaren weer de deuren. Dit keer als een natuurlijke speeltuin voor de kinderen en gezellig groen ontmoetingshart voor alle buurtbewoners! Kom jij ook kijken hoe het geworden is en samen ontdekken wat deze mooie nieuwe ontmoetingsplek te bieden heeft?

Ben jij er ook bij

Hiphop In-Je-Heideweek
25 augustus
14.00 en 20.00 uur


‘Hiphop in je Heideweek’? Dit jaar wel!
Op donderdag 25 augustus slaan Astrant, Cultura en Rode peper & Basilicum de handen ineen om eindelijk weer een dik hiphop event in Ede te organiseren. Een evenement vol live acts en workshops, georganiseerd door Edese vrijwilligers met een gemeenschappelijke passie voor hiphop. 

Straatfeestjes
Wanneer jou uitkomt

Het is tijd om weer naar buiten te gaan! Nodig al je buren uit en organiseer dat knalfeest in je buurt! Wij helpen je het mogelijk te maken met een speciaal feestpakket in de vorm van een BBQ met iedereen in de straat.

Kaarsje branden
Dagelijks 9.30-12.00 uur


We vieren met een lach en een traan! Er ligt een moeilijke tijd achter ons, en soms zitten we er middenin. Bij de Titus Brandsma Parochie kun je dagelijks een kaarsje aansteken. Je kunt vrij binnenwandelen voor een momentje stilte, een gesprek of kop koffie!

Trage vragenborrel

nog te bepalen

Een vrijdagmiddagborrel voor iedereen die wel eens in gesprek wil met iemand van een andere generatie over de trage vragen in het leven. 

Archief