Ede viert Kalender

Dit overzicht is altijd in beweging! Heb je zelf een goed idee dat hier bij past? Laat het ons weten!

Ede viert
de gezinshuizen
13/05 
Jump XL by Boaz, Pathé Ede

Word jij blij van een leuke film? Of wil je niet stil zitten maar jumpen? JCI Ede en gemeente Ede organiseren een dag speciaal voor jou! Ook aan de  gezinshuisouders is gedacht. 
Wil je meer weten?

Zaaifeest
23/05
16 - 20 uur


Draag jij als Edenaar, Edese ondernemer of organisatie bij aan een sterke samenleving of wil je weten hoe je maatschappelijk betrokken kunt zijn? Kom dan naar het zaaifeest!

Generatie driedaagse 2023
7/6-9/6
Diverse locaties


Ontmoeting, verbinding en fijne dagen met elkaar hebben staat tijdens deze generatiedriedaagse centraal. Op 9 juni is er de feestelijke afsluiting met muziek, eten, drinken en een mooi samenzijn.

WereldFestival

17 /6
Astrant


Vieren van veelkleurigheid in onze samenleving. Stilstaan bij verhalen over culturen, geschiedenis, achtergronden en levenswijzen. 
Op 17  juni ontmoeten wij jou graag bij Astrant. Proef jij ook mee?

Warme winterwinkel
12/11- 31/12
Ede Centrum

De meest hartverwarmende winkel van Ede. Kom en cadeautje brengen of kom met je voucher gratis shoppen. Of help mee als vrijwilliger of met een bijdrage of zelfgemaakte sjaal.
Zo wordt deze winter voor iedereen warm.

Kerstkoekjesbakkerij
21/12
Marokkaans eethuis Ima

De kerstkoekjesbakkerij is er voor alle kleine koekenbakkers

want koekjesbakken met kinderen is altijd een goed ideeSinterklaas bij Cultura
16/11 - 03/12

Op zaterdag 12 november komt Sinterklaas in Ede aan. Hij sluit de intocht af met een speciaal bezoekje aan Cultura. Vanaf dan kun je in de bibliotheek de pakjesboot van de Sint bewonderen en zijn er allerlei superleuke activiteiten. Klik hier voor het complete programma!

Ede viert kerstdiner
16/12
Het Streek College

Ook dit jaar is er weer het Ede viert kerstdiner. Een diner speciaal voor alleenstaanden of iedereen die wel een gezellige kersttafel en een betekenisvolle ontmoeting met anderen kan gebruiken.

Ede viert kerst in het witte kerkje
16/12
Ericakerk

Kom bloemschikken of een gezellige pot klaverjassen in het witte kerkje (Ericakerk). Ontmoet andere Edenaren in een ontspannen setting. 

Friends on ice
10/12 - 23/01
Ede Centrum

Kom gezellig schaatsen bij de schaatsbaan in Ede centrum. De schaatsbaan staat garant voor ijspret voor jong en oud. Heb je het koud gekregen? Dan is er warme chocolademelk of natuurlijk iets anders lekkers verkrijgbaar. Meer weten? Kijk dan even hier!

Kerst met kabouters
16/12 
Koffiekamer Hoekelum

Dwaal langs de kabouters die wonen in het bos bij Hoekelum. Een prachtig verlicht spektakel met muziek van diverse koren. Natuurlijk is er ook wat warms en wat lekkers te verkrijgen

Ede rouwt en viert
23/12 - 30/12
Oude Kerkplein

Juist rond de kerstperiode wordt extra duidelijk wie of wat we missen. De kas op het plein bij de oude kerk in Ede centrum biedt ruimte om een kaarsje te branden. 

Lichtfestival
23/12 16.00 - 20.00 uur

Vrijdag 23 december vieren we in Ede centrum het Lichtfestival. Tijdens het Lichtfestival word je meegenomen in allerlei activiteiten rondom Licht. Het Lichtfestival wordt georganiseerd met medewerking van Ede Viert, Friends on Ice, Cultura, Arno Setz en Ede centrum

 Ede viert kerst in het centrum
23/12

23 december staat heel Ede centrum in het teken van kerstfeest. Laat je omringen door licht, brand een kaarsje in de kas, loop mee in de lampionnenoptocht, kom schaatsen op de schaatsbaan of zing kerstliederen op het marktplein. 
Hou onze website in de gaten voor de laatste informatie!

Winter WonderWandeling
27/12 
Oude kerkplein

Helemaal klaar met de kerstdiners? kom je kerstkilo's er weer aflopen tijdens de heerlijke Winter Wonder Wandeling. De wandeling loopt van Ede centrum naar het Witte kerkje (nabij station Lunteren). Tijdens de wandeling is er van alles te beleven! Natuurlijk is ook aan de kinderen gedacht!

Zingend het jaar uit
31/12
Stadspark

2022 sluiten we samen af! Muziek, lekkere hapjes, drankjes, en als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl een indrukwekkende licht- en geluidsshow van Symphony of Fire. Dát zijn de ingrediënten voor dit keuze familiespektakel. 

Koekjesbakkerij
28 september
14:30-16:00

Ben jij tussen de 6-12 jaar? Kom dan gezellig koekjes bakken! Iedere maand bakken we op een woensdagmiddag een koekje uit een ander land. 

Je bent welkom op verschillende data van 14.30-16.00 

(uitloop tot 16.30) bij Marokkaans eethuis Ima.

Tekenen & schilderen
elke maandag
13:30-16:00

Onder het motto Ede kleurt mee is er elke maandagmiddag een teken en schildersgroep actief in wijkcentrum De Velder waar veel senioren aan mee doen. Niet zomaar iets op papier of doek zetten, maar werken met oude technieken en nieuwe materialen.
Uitgaan van bestaande kennis en aangestuurd worden door deskundige leiding. Zelf materiaal mee nemen. Kosten zijn 5 euro per uur. 

Kaarsje branden
Dagelijks 9.30-12.00 uur


We vieren met een lach en een traan! Er ligt een moeilijke tijd achter ons, en soms zitten we er middenin. Bij de Titus Brandsma Parochie kun je dagelijks een kaarsje aansteken. Je kunt vrij binnenwandelen voor een momentje stilte, een gesprek of kop koffie!

Straatfeestjes
Waar en wanneer 
het jou uitkomt

Het is tijd om weer naar buiten te gaan! Nodig al je buren uit en organiseer dat knalfeest in je buurt! 

Wij helpen je het mogelijk te maken met een speciaal feestpakket in de vorm van een BBQ met iedereen in de straat en een bijdrage aan de kosten.

Archief


Generatiedriedaagse
5-6-7 oktober

In de middag

Ontmoeting, verbinding en fijne dagen met elkaar hebben staat tijdens deze generatiedriedaagse centraal. Op 7 oktober is er de feestmiddag met muziek, eten, drinken en een mooi samenzijn. Vanuit drie locaties in de gemeente Ede, namelijk het Maanderzand, de Klinkenberg en Ederveen is er de mogelijkheid om mee te doen. 

Opvoedweek
3-8 oktober

diverse activiteiten

Ede Viert Vaders & Opvoeders! Tijdens de landelijke Week van de Opvoeding van 3 t/m 9 oktober worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd voor ouders en kinderen. Het Centrum voor Jeugd en Gezin Ede organiseert met als thema ‘Samen delen is samen weten’. Want opvoeden doe je nooit alleen! Door kennis en ervaring te delen komen we dichter bij elkaar.  

Open Kernhuis
1 oktober
15:00-17:00

Zaterdag 1 oktober kunnen en mogen wij weer een Kernhuis dag houden in ons wijkcentrum.

Het beloofd een gezellige en mooie ontmoetingsdag te worden waarbij iedereen natuurlijk welkom is.

Straatfeestjes
Waar en wanneer 
het jou uitkomt

Het is tijd om weer naar buiten te gaan! Nodig al je buren uit en organiseer dat knalfeest in je buurt! 

Wij helpen je het mogelijk te maken met een speciaal feestpakket in de vorm van een BBQ met iedereen in de straat en een bijdrage aan de kosten.

Vredeswandeling
20 september
18.30 uur


'Samen op weg naar vrede'.
De vredeswandeling wordt georganiseerd door de raad van kerken en partners
In tweetallen gaan we op weg om van en met elkaar te leren over ‘praktijken van vrede’. Onderweg vertellen we elkaar over herinneringen aan wandelen, en aan ‘vrede’. Na de wandeling ontmoeten we elkaar in de koffiekamer van boerderij Hoekelum.